h

Belastingvrijstelling voor kleine ondernemers

23 februari 2012

Belastingvrijstelling voor kleine ondernemers

Er komt een vrijstelling van gemeentelijke belastingen, voor ondernemers die (bijvoorbeeld als ZZP’er) op of onder het bijstandsniveau leven. Dat stelt het College van Burgemeester en Wethouders voor aan de gemeenteraad. Het voorstel is een uitwerking van een motie van de SP.

ondernemen

De SP diende de motie al op 14 juli 2008 in, en kreeg daarvoor steun van alle partijen. Toenmalig wethouder Van Maanen liet in november van dat jaar weten dat een dergelijke regeling misschien helemaal niet mogelijk was, maar nu komt er dus toch een voorstel.

“Het heeft lang geduurd voordat de motie uitgewekt werd,” laat SP-fractievoorzitter Jan Breur weten, “maar nu ligt er eindelijk wat. Dat is het belangrijkste; laten we daar vooral blij mee zijn. We geven ZZP’ers en andere kwetsbare ondernemers een beetje lucht.”

Op woensdag 29 februari wordt het raadsvoorstel besproken in de commissie Bestuur en Middelen. Besluitvorming zal plaatsvinden in de gemeenteraadsvergadering van 15 maart.

Breur maakt zich geen zorgen over de uitkomst: “Destijds waren alle partijen voor. Het lijkt me stug dat dit nu niet meer zo is.”

U bent hier