h

Koekoek: een lastig dossier

29 februari 2012

Koekoek: een lastig dossier

Na eerder niet-besluitrijp te zijn verklaard, sprak de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling afgelopen maandag (27/2) nogmaals over plan 'de Koekoek'. Een zorgcomplex dat aan de Nieuweweg/bevrijdingslaan zou verrijzen.

koekoek
Foto: beesies.nl

SP-fractievoorzitter Jan Breur noemde het plan een moeilijk dossier: hoe meer je ervan weet, hoe moeilijker het is om een besluit erover te nemen.

Er spelen verschillende belangen mee. Die van de ontwikkelaar, de mensen die 'de Koekoek' zullen gaan bevolken (ouderen en dementerenden), omwonenden en de nabijgelegen molen.

In de commissie kwam een compromis naar voren, waar de meeste betrokkenen mee zouden kunnen leven. Van het 'hoekaccent' zou een verdieping afkunnen. Zowel voor ontwikkelaar Patrimonium, als voor omwonenden is dit acceptabel.

De bezwaren die de molenaar had tegen het complex zijn daarmee echter niet weggenomen, omdat ook een hoekaccent van zes verdiepingen de windstroom naar de molen beinvloed.

Ook wethouder Hollander (Ruimtelijke Ordening, VVD) ziet weinig in het compromis. Zij wil het hoekaccent 'gewoon' zeven verdiepingen hoog houden.

Daarbij beweerde ze, dat de gemeenteraad geen voorwaarden zou mogen stellen aan de benodigde 'verklaring van geen bedenkingen'. Dit is echter een misvatting; de raad is immers het 'hoogste orgaan der gemeente'.

U bent hier