h

Rebelse houding bevalt Verloop

29 februari 2012

Rebelse houding bevalt Verloop

"Ik ga nu iets heel gevaarlijks zeggen, maar de rebelse houding bevalt mij wel." Deze woorden sprak Wethouder Marco Verloop (milieu, SGP) tijdens de commissievergadering Ruimtelijke Ontwikkeling van 27 februari.

verloop
Foto: promotieveenendaal.nl

Hij sprak de woorden nadat hij voor eerdergenoemde 'rebelse houding' complimenten had gekregen van SP-fractievoorzitter Jan Breur. Het ging daarbij over de fusie van milieudiensten.

De provincie wil dat de milieudiensten opgaan in een RUD, een Regionale Uitvoerings Dienst. Wat de provincie betreft, zou zo'n RUD de gehele provincie beslaan. Te grootschalig, vond (o.a.) de gemeente Veenendaal.

Om een mega-fusie te voorkomen, heeft Veenendaal ingezet op een kleinere fusie. Bestaande uit de mileudiensten Zuid-Oost Utrecht en Noord-West Utrecht. Op 15 maart zal de gemeenteraad tot deze kleinere fusie besluiten.

U bent hier