h

SP wil aanpak 'loverboys' en uitgaansgeweld

15 maart 2012

SP wil aanpak 'loverboys' en uitgaansgeweld

Afgelopen maandagavond (12 mrt) vond de bespreking van de veiligheidsstrategie plaats in een extra vergadering van de commissie Bestuur en Middelen.

politie
Foto: rtvutrecht.nl

Regionaal wil de politie zich inzetten op het gebied van
1.) overlastgevende en criminele jeugdgroepen, 2.) woninginbraken, 3.) geweld en 4.) zware beroepscriminelen.

Voor de gemeente Veenendaal wordt dit aangevuld met
5.) autokraak, 6.) fietsendiefstal, 7.) veiligheidsgevoel, 8.) polarisatie en discriminatie.

Deze prioriteiten waren de inzet van Burgemeester Elzenga, en hij wist die te behouden. Hoewel, hij kreeg wel de nodige aantekeningen mee. Onder andere van de SP.

Wat de SP betreft krijgt de aanpak van zogenaamde 'loverboys', oftewel: roofpooiers, prioriteit.

Fractievoorzitter Jan Breur: "Dit is een zeer ingrijpende vorm van criminaliteit, waarvan vooral meisjes - maar ook steeds meer jongens - slachtoffer worden. Het jachtgebied van deze criminelen wordt tegenwoordig al verlegd naar basisscholen."

Breur wilde weten of die laatste, zorgwekkende ontwikkeling zich ook al in Veenendaal voordoet. "Hoe dan ook is dit een vorm van criminaliteit, die met wortel en tak dient te worden uitgeroeid."

Ook de onregelmatigheden in het uitgaansgebied blijven, wat de SP betreft, hoog op de agenda van de politie staan.

"Door de hoge inzet die daar is getoond, zijn er grote stappen gezet. Incidenten blijven zich voordoen, maar in veel mindere mate. Dankzij de ruime beschikbaarheid van de politie op uitgaanstijden. Dat moeten we niet laten verslappen."

Plaatsvervangend districts-chef Van der Wulp gaf aan blij te zijn met de toevoegingen van de partijen. Zowel de roofpooier-problematiek als het uitgaansgebied zijn en blijven volop in het vizier van de politie.

U bent hier