h

Stakingsverslag Wilma Vermeer

11 maart 2012

Stakingsverslag Wilma Vermeer

Afgelopen dinsdag vond in de Amsterdam ArenA de grootste onderwijsstaking in Nederland allertijden plaats. Ook Veense onderwijzers, zoals Wilma Vermeer - oud-organisatiesecretaris van SP Veenendaal, deden hier aan mee.

wilma staakt

Wilma geeft les op de Vuurvlinder; de Veense school die afreisde naar Amsterdam. Met achterlating van enkele collega's, zodat de kinderen - die toch op de eerste plaats komen - gewoon op school terecht konden.

Zoals veel docenten, beaamt ze dat de staking niet gaat om salaris of een dagje extra vrij. Nee, deze staking gaat over de toekomst van het onderwijs.

Wilma: "300 miljoen euro minder om kinderen met extra ondersteuningsbehoeften te kunnen begeleiden. Geen geld meer voor jonge enthousiaste leerkrachten, geen geld meer voor ambulant begeleiders en dus verlies van knowhow, minder plaats voor kinderen in het SO en meer kinderen in het reguliere onderwijs."

De bezuinigingsmaatregel ziet ze rechtstreeks leiden tot kwaliteitsverlies in het onderwijs.

"[...] grotere klassen met veel meer leerlingen die extra aandacht nodig hebben en dat heeft weer gevolgen voor alle kinderen in de groep."

In Amsterdam aangekomen, is ze verheugd over de strijdbare stemming onder haar 50.000 collega's: "Het valt me op, dat velen het erover hebben dat ze nog nooit gestaakt hebben, maar dat ze nu het gevoel hebben wel te moeten gaan omdat de zorg voor kinderen in het gedrang is."

De sprekers zijn een gemeleerd gezelschap van vakbondsbestuurders, schoolleiders, leerkrachten, ouders, VSO-leerlingen en... een politicus: Emile Roemer!

Ondertussen werd in de Tweede Kamer gedebatteerd over de invoering van 'passend onderwijs' en bijbehorende bezuiniging. Een meerderheid van VVD, PVV, CDA en SGP drukte deze er doorheen.
Wie het onderwijs een warm hart toedraagt, dient zich dus verre van deze partijen te houden.

Het complete verhaal van Wilma is te lezen op ons weblog:
/weblog/2012/03/08/goede-beurt-voor-emile-roemer/#more-2491

U bent hier