h

Wegsleepverordening Koninginnedag 2012

22 maart 2012

Wegsleepverordening Koninginnedag 2012

De Koninklijke familie heeft na het tragische ongeval van Prins Friso weer de draad opgepakt. Aangezien Koninginnedag hierbij hoort, zijn ook in Rhenen en Veenendaal de voorbereidingen weer volop op stoom.

koningin
Foto: nrc.nl

"Koninginnedag vier je goed, of je viert het niet"; lieten de Burgemeesters van beide gemeenten weten. In Veenendaal werd op 15 maart de benodigde wegsleepverordening in de gemeenteraad besproken en vastgesteld.

GroenLinks, D66, SP en PvdA kwamen met een wijzigingsvoorstel. In het voorstel van Burgemeester Elzenga zouden alle auto's reeds op zaterdag 28 april uit het centrum verwijderd worden. Te vroeg, vonden de partijen.

Eerder poogde Elzenga de horeca op die zaterdag al om 21:00u te laten sluiten, maar na 'goed overleg' kwam hij hier op terug. Het imago dat hij Veenendaal wil 'stilleggen' achtervolgt hem - en Koninginnedag.

Toch bleek hij niet van zin om het weekend voor Koninginnedag 'de stekker uit Veenendaal' te willen trekken. De wegsleepregeling geldt alleen voor foutgeparkeerde auto's, die voorbereidingswerkzaamheden in de weg staan.

Toen Elzenga deze nuance, die niet goed in het raadsvoorstel naar voren kwam, over het voetlicht wist te brengen (iets wat niet geheel zonder moeite ging), trokken de indienende partijen hun voorstel weer in.

Uiteindelijk was er unanieme steun voor het voorstel.

U bent hier