h

Ds. Alma geridderd

27 april 2012

Ds. Alma geridderd

Bij de lintjesregen van 27 april zijn er maarliefst 13 Veenendalers gedecoreerd. Eén van hen, dominee John Alma, viel zelfs de Ridderstitel ten eer. Zoals, als het maar even kan, gebruikelijk, was SP-fractievoorzitter Jan Breur aanwezig om de gedecoreerden te feliciteren.

Alma

De overige gedecoreerden zijn:
- Aart Kok
- Janna de Graaf-Mourik
- Frederik van de Bovenkamp
- Lyda Jacoba Johanna Faassen-Bos
- Hendrik van de Haar
- Alexander Jeanet Anne Boers
- Martinus Rood
- Lubbertus van Dijk
- Adrianus Reinard van Beek
- Maaike van Iersel
- Adrianus van Stuijvenberg
- Catharina van Dijk-van de Pest

Zij zijn allemaal bevorderd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Het was tevens de laatste keer dat Burgemeester Ties Elzenga de versierselen tijdens de lintjesregen opspeldde. In November neemt hij afscheid van het Burgemeestersambt.

Voor SP-fractievoorzitter Jan Breur is 'Ridder' John Alma geen onbekende. Tot vorig jaar was Alma wijkpredikant in 'De Goede Reede'; de kerk waar Breur (weliswaar niet wekelijks, maar met grote regelmaat) diensten bijwoont, en in 2009 belijdenis deed.

Naast prediken en bijbehorende taken, zette Alma zich op tal van terreinen in. Hij werkte voor Stichting Oecomenische Hulp aan Kerken en Vluchtelingen, was voorzitter van Stichting Samen Geloven, en vervulde verscheidene bovengemeentelijke kerkelijke functies.

Breur: "Ik ken Ds. Alma als een zeer betrokken man en een fijne dominee. Ik gun hem deze onderscheiding dan ook van harte."

Langs deze weg feliciteert de SP nogmaals alle gedecoreerden met hun onderscheiding.

U bent hier