h

Grote schoonmaak in de Schepenbuurt

8 april 2012

Grote schoonmaak in de Schepenbuurt

De slogan ‘Grote Schoonmaak’ die de SP gebruikte voor de Tweede Kamerverkiezingen is letterlijk in de praktijk gebracht in de Veenendaalse Schepenbuurt. Op zaterdag 7 april maakte een groep van actieve SP’ers en jeugdige bewoners jacht op zwerfafval.

schoonmaak

Aanleiding hiervan waren de uitkomsten van het onderzoek naar het scheiden van plastic afval. Hieruit bleek onder andere dat een de plastic-afvalzakken soms scheuren; waarna zij – met name bij wind – zwerfafval verspreiden. Het rapport is vanaf dinsdag 10 april te bestellen via veenendaal@sp.nl

schoonmaak

De buit die werd binnengehaald bestond veelal uit drinkflesjes en –blikjes, en snoep– en snackverpakkingen. Bij waterpartijen werden ook veel broodzakken opgehaald, die mensen schijnbaar hebben laten slingeren na het eendjes voeren. Ook werden er opvallend veel vuurwerkresten aangetroffen, die er dus al lagen sinds Oud en Nieuw.

schoonmaak

U bent hier