h

J-Me discipel in 'the Passion'

8 april 2012

J-Me discipel in 'the Passion'

Veenendalers die op witte donderdag naar 'the Passion' hebben gekeken, hebben een plaatsgenoot kunnen herkennen. De zanger J-Me (Bad Boys) speelde een van de discipelen van Jezus in het Nederpop-passiespektakel.

J-Me schitterde naast sterren als Danny de Munk (Jezus), Frans Bauer (Petrus), Henk Poort (Pilatus) en Charly Luske (Judas). Tegen het decor van Rotterdam werd de lijdensweg van Jezus in Nederlandstalige popmuziek verteld.

Hoewel de rol van J-Me een (anonieme) figurantenrol is, zou de oplettende kijker hier de discipel Johannes uit kunnen halen. Volgens de kerkelijke overlevering was Johannes de jongste leerling van Jezus. Hij stond bekend als de discipel die Jezus liefhad.

De Veense invloed op het paasspektakel, georganiseerd door de EO en de RKK, gaat verder dan de rol van 'discipel J-Me'. Frans Bauer, alias Petrus, zingt het lied 'Is dit nu Later?'; dat oorspronkelijk gemaakt was door het Veense Nederpop-icoon Stef Bos.

Wie 'the Passion' gemist heeft, of nog eens wil zien, kan hem nakijken op:
http://www.eo.nl/evenementen/thepassion

U bent hier