h

Niet drinken met Beatrix

20 april 2012

Niet drinken met Beatrix

Donderdag 12 april heeft de gemeenteraad unaniem de Koninginnedagverordening bekrachtigd. Met deze verordening wordt gepoogd de veiligheid op Koninginnedag te waarborgen.

Beatrix
Foto: uploadplaatjes.nl

Zo is er een luchtruimverbod, een vaarverbod op de Grift, is het verboden om je verdacht of aanstootgevend te gedragen, moeten voertuigen uit het centrum blijven, en kunnen er huisbezoeken worden afgelegd.

Ook zal er op Koninginnedag een tijdelijk alcoholverbod gelden. Tussen 05:00u en 16:00u is het verboden om alcohol te nuttigen of voorhanden te hebben op openbare plaatsen binnen de veiligheidsringen.

Dit verbod geldt ook voor horeca en slijterijen.

De traditionele Oranjebitter, die elk jaar wordt geschonken op het gemeentehuis om te 'proosten op Hare Majesteit' zal dientengevolge niet door kunnen gaan. Burgemeester Elzenga zal de formele opening van Koninginnedag anders moeten beklinken.

De rijkaards die zich in het ABN/AMRO-gebouw verschansen, zullen hun feestje in de staatsbank zonder champagne moeten vieren. Schrale troost: een kopje koffie is al meer dan waar de gemiddelde klant op mag hopen.

Na 16:00u, als Koningin Beatrix en haar gevolg Veenendaal al lang achter zich hebben gelaten, kan de tap weer onbekommerd vloeien.

U bent hier