h

Overlast maatregelen Koninginnedag?

20 april 2012

Overlast maatregelen Koninginnedag?

De SP wil graag weten of de maatregelen werken, die de gemeente heeft getroffen om Koninginnedag voor iedereen een veilig en gezellig feest te laten zijn. Inwoners en ondernemers die hinder ondervinden van de maatregelen, kunnen dit melden via veenendaal@sp.nl

“Koninginnedag moet een feest zijn voor iedereen, en veiligheid staat voorop,” aldus fractievoorzitter Jan Breur. “Maar de kuur moet niet erger zijn dan de kwaal. Als dat wel zo is, willen we dat graag weten. Dat hoort bij de controlerende taak van de gemeenteraad; al hopen we natuurlijk dat iedereen een fijne dag beleeft.”

Door de komst van Koningin Beatrix en haar gevolg zal Veenendaal vollopen met mensen. Het is een hele operatie om dat veilig te laten verlopen; dus zullen inwoners en ondernemers een beetje moeten inschikken. Wat de SP betreft, is dat te verwachten bij een evenement van een dergelijke omvang. Breur: “De vraag is, of dat proportioneel is, en goed gecommuniceerd. Daar willen we zicht op hebben.”

Breur benadrukt dat de SP er niet op voorhand van uitgaat dat de maatregelen overlast zullen veroorzaken. “Natuurlijk is het allemaal wat strenger dan op normale Koninginnedagen. Maar als wij van tevoren het idee hadden dat de veiligheidsmaatregelen hun doel voorbij zouden schieten, hadden we er natuurlijk niet mee ingestemd. Het uitgangspunt is dat de maatregelen deugen, en als we geen klachten ontvangen zal dat ook ons oordeel zijn.”

U bent hier