h

Programma Koninginnedag 2012

4 april 2012

Programma Koninginnedag 2012

In Residence Rhenen hebben burgemeesters Van Oostrum (Rhenen) en Elzenga (Veenendaal), samen met Commissaris der Koningin Robbertsen (Prov. Utrecht) het programma voor Koninginnedag bekend gemaakt.

beatrix
Foto: depers.nl

Rhenen zal Koningin Beatrix ontvangen met het traditionele toiletpottenwerpen. Toneelverenigingen brengen de legende van de Heilige Cunera tot leven.

Veenendaal wil zich profileren als jonge leefstad, en zal de Koningin onder andere een energie-opwekkende speeltuin en een zeepkistenrace te zien krijgen.

Op 12 april a.s. zal de gemeenteraad van Veenendaal een besluit nemen over de verordening die op Koninginnedag en de dagen ervoor zal gelden, in het kader van de veiligheid.

Prinses Mabel, de echtgenote van Prins Friso, zal Koninginnedag dit jaar niet meevieren. Onlangs heeft ze samen met Koningin Beatrix een verklaring ondertekend, waarin iedereen die medeleven heeft betoogd wordt bedankt voor hun betrokkenheid.

De Veenendaalse SP-afdelingsvoorzitter Marcel van Nieuwamerongen laat weten respect te hebben voor de keuze van Mabel. "Wat je ook van haar vindt; in de eerste plaats is ze mens. Dat gaat voor deze hele poppenkast."

U bent hier