h

Variété op Cultureel Café

16 april 2012

Variété op Cultureel Café

Afgelopen woensdagavond (11 april) is het Cultureel Café weer van start gegaan. In deze eerste editie speelden politici een hoofdrol. Behalve een kort statement over cultuur, werd gevraagd of ze ook een act wilden opvoeren.

SP-fractievoorzitter Jan Breur vulde dit verzoek in met een variétévoorstelling. Deze bestond uit een parodie op een goochel-act. Een kaarttruc die geen truc was, en een verdwijnende whiskey-fles die al bij de aankondiging was verdwenen.

Gelegenheidsformatie Paars+ (bestaande uit: Dylan Lochtenberg; VVD, Bob Kappen; PvdA, Irma Alberti; GroenLinks en Coby van den Heuvel; D66) playbackten Luv ~ door presentator Jaap Pilon consequent de Dolly Dots genoemd.

De ChristenUnie kwam met een koninklijke voorstelling. Fractievoorzitter Jolanda de Heer zette een Beatrix-imitatie neer; en werd bijgestaan door fractiegenoot Dick Roodbeen, die een vage cowboy met mond-orgel speelde.

PvdA-fractievoorzitster Marjon Oostveen en haar evenknie van Lokaal Veenendaal, Cees van der Voet, gaven de avond de nodige gevoelige momenten. Allebei droegen ze een gedicht voor.

CDA, SGP, ProVeenendaal en Liberaal Veenendaal lieten de avond verstek gaan.

Het Cultureel Café zal voortaan elke tweede woensdagavond van de maand plaatsvinden in horecagelegenheid 'De Plantage' aan de markt.

U bent hier