h

Wat betekent kabinetscrash voor Veenendaal?

23 april 2012

Wat betekent kabinetscrash voor Veenendaal?

Afgelopen zaterdag zijn de onderhandelingen in het Catshuis stukgelopen. Na het weekend bood Premier Rutte zijn ontslag aan bij de Koningin.

Wat betekent de val van het kabinet voor Veenendaal? Hierover laten we twee Veense SP'ers aan het woord.

~ Jan Breur, Fractievoorzitter ~
"Wat er in Den Haag gebeurt, heeft absoluut invloed op Veenendaal. De bezuinigingen waar wij vorig jaar en dit jaar in de gemeenteraad over hebben moeten beslissen, zijn een rechtstreeks gevolg van de keuzes van dit Kabinet.
Rutte heeft zijn bezuinigingsopdracht voor een belangrijk gedeelte overgeheveld op de gemeenten. Door te korten op het gemeentefonds, en door te bezuinigen op rijkstaken die tegelijkertijd op de gemeenten worden afgeschoven."

~ Marcel van Nieuwamerongen, Afdelingsvoorzitter ~
"Veenendaal staat niet los van de rest van het land. We hebben hier ook onderwijs, thuiszorg en een sociale werkplaats. We hebben hetzelfde economische klimaat als dit land. Op deze zaken heeft dit Kabinet een desastreuze werking gehad.
Willen wij de Veense huizenmarkt weer op gang brengen, zorg en onderwijs in 't Veen op peil houden, trots blijven op IW4 en onze ondernemers lekker laten ondernemen, dan moeten we af van de rechtse neoliberale koers die tot dusver gevaren is.
De nieuwe verkiezingen bieden zeker perspectief voor Veenendaal. Ik zou zeggen: aan de slag!"

U bent hier