h

Presidium: Aanjaagmaatregelen niet besluitrijp

21 mei 2012

Presidium: Aanjaagmaatregelen niet besluitrijp

In navolging van de commissie Bestuur en Middelen, heeft het Raadspresidium geoordeeld dat het voorstel over de Aanjaagmaatregelen (om de klappen van de Brede Heroverweging op te vangen) niet besluitrijp is.

Het voorstel ontbreekt het aan onderbouwing. Zowel het beschikbaar gestelde bedrag van 50.000 euro, als de voorwaarden om aan de regeling te voldoen, lijken willekeurig. Wethouder (Financien, SGP) Verloop heeft van het bedrag zelfs erkend dat het arbitrair is.

Over de besluitrijpheid van het voorstel verschilden de oppositie en de coalitie van mening. Oppositiepartijen wilden dat het College het voorstel terugnam; coalitiepartijen wilden het voorstel door de raad loodsen.

In de commissie Bestuur en Middelen hield Lokaal Veenendaal-fractievoorzitter Cees van der Voet de optie al open om de adviezen van de meerderheden in de commissie en het presidium naast zich neer te leggen, en a.s. donderdag alsnog laten agenderen.

In het presidium draaide hij bij. Hij gaf aan dat de commissie waardevolle suggesties heeft gedaan, en dat de wethouder daarmee aan de slag moet - alvorens het voorstel ter besluitvorming voor te leggen.

Het is te hopen dat de rest van de coalitie deelt in deze wijsheid.

U bent hier