h

Steekproef SP: Verkeerssituatie centrum onveilig

14 mei 2012

Steekproef SP: Verkeerssituatie centrum onveilig

De verkeerssituatie bij de entree van het Centrum van Veenendaal wordt als onveilig ervaren. Dit blijkt uit een steekproef die de SP afgelopen zaterdag (12 mei) hield onder een kleine 100 bezoekers van het kernwinkelgebied.

zebra1

Op de locatie van de steekproef hadden de actieve SP’ers voor de gelegenheid een tijdelijk ‘zebrapad’ neergelegd, en hielpen ze desgewenst mensen bij het oversteken.

De oversteeksituatie tussen theater ‘de Lampegiet’ en supermarkt ‘Hoogvliet’ wordt door 81 ondervraagden als onoverzichtelijk beoordeeld. 79 ondervraagden geven aan dat het niet duidelijk is waar op dit punt het fietsverkeer thuishoort. De vernieuwing die vorig jaar november heeft plaatsgevonden, heeft volgens 64 ondervraagden geleid tot een onveiligere situatie dan voorheen.

zebra2

57 ondervraagden geven aan dat er geen autoverkeer toegestaan zou moeten zijn in de Sandbrinkstraat, tussen horeca-etablissementen ‘Aladin’ en ‘Het Witte Paard’. 24 vinden dat dit wel toegestaan moet blijven; de rest gaf aan geen mening hierover te hebben.

In het gebied rondom supermarkt ‘Hoogvliet’, de Hoofdstraat, de Scheepjeshof, de Prins Berhardlaan en in de omgeving van horlogerie ‘Van Manen’ vindt men dat er onvoldoende fietsparkeergelegenheid is; en dat deze onvoldoende duidelijk zijn aangegeven. Voor fietsers, rolators, en mensen die slecht ter been zijn, wordt de drempel bij de Hoofdstraat (ter hoogte van de Corridor) als hinderlijk ervaren. Ook is het onduidelijk of fietsen nu wel of niet in de Hoofdstraat is toegestaan.

Andere gevaarlijke situaties die genoemd werden zijn: de rotonde Zandstraat/Weverij, de kruising Zandstraat/PWA Park, bij supermarkt ‘C1000’, de kruising Zandstraat/Rondweg, de Prins Bernhardlaan en de Nieuwe Weg. Redenen hiervoor zijn te snel rijdend verkeer, onduidelijke voorrangsregels, en drukte.

U bent hier