h

Geen eenheidsworst op de terrassen

21 juni 2012

Geen eenheidsworst op de terrassen

Een plan van Burgemeester Elzenga om welstandsregels toe te passen op terrassen stuitte op de nodige weerstand in de Raadscommissie. Het is nog maar de vraag of zijn gewenste wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op een meerderheid kan rekenen.

De Burgemeester wil dat alle terrassen in Veenendaal er eender uit komen te zien. In het debat tijdens de raadsdiscussie liet hij doorschemeren dat hij gruwde van het idee van rode stoelen op het terras. De onvermijdelijke reactie van SP-fractievoorzitter Jan Breur was dan ook: "Wat is er mis met rode stoelen?"

Wat de SP betreft is een set richtlijnen voor de beeldkwaliteit van terrassen wel acceptabel, mits die een vrijblijvend karakter hebben. Maar via de APV dwingend opleggen is onnodige betutteling, vindt de SP.

"Een horeca-ondernemer is zelf wel slim genoeg om z'n terras er netjes bij te laten staan," aldus Breur, "daar hebben we geen regelgeving voor nodig." Naast de SP lieten ook CDA, D66, Liberaal Veenendaal, VVD en ProVeenendaal zich kritisch uit over deze overheidsbemoeienis.

Op 28 juni ligt het voorstel ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad.

U bent hier