h

Actie ‘Radio 538 voor War Child’ komt naar Veenendaal

8 september 2012

Actie ‘Radio 538 voor War Child’ komt naar Veenendaal

Radio 538, een populaire radiozender onder jongeren, organiseert jaarlijks een actieweek voor War Child. In een week tijd trekt een karavaan van de actie ‘Radio 538 voor War Child’ door acht steden in Nederland. Deze week heeft de organisatie laten weten dat ze in 2013 naar Veenendaal komen.

538

Begin augustus is het college van de gemeente Veenendaal benaderd met de vraag of Veenendaal zich voor het jaar 2013 kandidaat wilde stellen als één van die acht steden. Het college heeft daar toen positief op gereageerd. De actie sluit goed aan bij de profilering van Veenendaal als jonge leefstad en de ambitie om in 2013 Beste Binnenstad te worden.

Inmiddels is uit de kandidaatsteden een keuze gemaakt en de organisatie van ‘Radio 538 voor War Child’ heeft laten weten dat men op woensdag 27 maart 2013 naar Veenendaal komt. De organisatie laat weten dat het enthousiasme en de doortastendheid vanuit de gemeente de doorslag heeft gegeven ten opzichte van andere gemeenten in de regio.

Op 27 maart volgend jaar zal radio 538 de hele dag ‘uitzending op locatie’ gaan verzorgen. Dat betekent een hele dag live radio met de DJ’s van 538. Er zullen optredens zijn van bekende artiesten en DJ's en daarnaast helpen bekende Nederlanders bij het activeren van mensen en bedrijven om geld op te halen voor War Child; een organisatie die zich inzet voor een beter leven van oorlogskinderen.

De Stichting Promotie Veenendaal zal een campagne lanceren waarbij iedereen in actie kan komen voor het goede doel. Jongeren, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven van Veenendaal kunnen zich van hun beste kant laten zien. Mensen die nu al een idee hebben kunnen dat mailen aan veenendaalhelpt@veenendaal.nl.

U bent hier