h

1.000 handtekeningen voor thuiszorg

28 januari 2013

1.000 handtekeningen voor thuiszorg

De handtekeningenactie die de SP-afdeling Veenendaal hield voor behoud van de thuiszorg, heeft 1000 handtekeningen opgeleverd. De partij doet mee in het verzet tegen de kabinetsplannen, waarin de huishoudelijke zorg wordt afgeschaft. Handtekeningen zijn opgehaald op het gemeentehuis, de markt en diverse andere plaatsen in Veenendaal.

0546

Het schrappen van de zorg leidt tot banenverlies, en dus werkloosheid, voor veel thuiszorgers en alphahulpen. ABVAKABO FNV schat dat 100.000 mensen in de thuiszorg zonder werk komen te zitten.
Daarbij zullen de kabinetsplannen ertoe leiden dat mantelzorgers en zorgvrijwilligers overvraagd zullen worden. En dat ouderen, chronisch zieken en gehandicapten die van deze zorg afhankelijk zijn, deze niet of onvoldoende zullen krijgen.

In Veenendaal startte de actie op 10 januari op het gemeentehuis, waar het Veense gezicht van de actie - ‘Oma Toke’- politici en andere aanwezigen vroeg om steun. Daarna zijn er op verschillende plaatsen in Veenendaal handtekeningen ingezameld.
De Veenendaalse handtekeningen worden samengevoegd met de handtekeningen die elders in het land zijn opgehaald. Het totaal wordt op maandag 4 februari aan de landelijke politiek overhandigd op het grote zorgdebat in Nieuwegein.

Meer informatie over het zorgdebat op 4 februari is te vinden op www.strijdvoorthuiszorg.nl
Op /weblog is meer te lezen over de thuiszorgactie in Veenendaal.

U bent hier