h

Paulus Jansen in ‘de Plantage’

4 maart 2013

Paulus Jansen in ‘de Plantage’

De gastspreker op de openbare avond van de SP over huren (maandag 11 maart, Brasserie ‘de Plantage’ vanaf 20:00u) zal niemand minder zijn dan Tweede-Kamerlid Paulus Jansen.

paulus

Jansen (1954) is woordvoerder namens de SP, onder andere op de portefeuille ‘wonen’. In 2006 is hij in de Tweede Kamer gekozen. Hiervoor was hij sinds 1996 fractiemedewerker in de Tweede Kamer. Daarvoor diende hij in de Provinciale Staten en de gemeenteraad van Utrecht. Zijn wortels liggen in de bouw; hij studeerde bouwkunde aan de TU in Eindhoven, om daarna voor een ingenieursbedrijf te gaan werken.

Jansen komt op 11 maart, op uitnodiging van de Veenendaalse SP, spreken over het op handen zijnde huurbeleid. Hij zal met name ingaan op de vraag welke gevolgen het Aswoensdagakkoord van kabinet, D66, ChristenUnie en SGP zal hebben. De avond begint om 20:00u in Brasserie ‘de Plantage’; inloop vanaf 19:30u.

Jansen is het derde SP-Kamerlid in een half jaar tijd dat de lokale afdeling naar Veenendaal haalt. In augustus sprak Renske Leijten in buurthuis SamSam over de zorg en de Kantwetten; in november discussieerde Jan de Wit over de Economie met lokale ‘spelers’ op het Novemberdebat.

SP Afdeling Veenendaal is van plan om meer avonden te organiseren in ‘de Plantage’. Op deze avonden zullen prominente gasten vaak als spreker worden uitgenodigd.

U bent hier