h

Veenendaal denkt mee over bezuinigingen

24 maart 2013

Veenendaal denkt mee over bezuinigingen

Woensdagavond 20 maart jl. hebben raad en college tijdens een werkbijeenkomst een inventarisatie van bezuinigingsmogelijkheden besproken voor de gemeente Veenendaal. Deze bezuinigingen zijn nodig als gevolg van het teruglopen van de inkomsten die de gemeente ontvangt van de Rijksoverheid. De inventarisatie, de zogeheten groslijst, bevat ruim honderd mogelijkheden. Vanaf donderdag 28 maart komt de groslijst met bezuinigingsmogelijkheden beschikbaar op www.veenendaal.nl . In de komende weken zijn er voor zowel inwoners als instanties verschillende mogelijkheden om te reageren.

Reageren via internet
Voor inwoners is er een e-participatie traject ontwikkeld. Via internet is er de mogelijkheid om een voorkeur aan te geven in de bezuinigingsmogelijkheden die er op verschillende terreinen zijn. Daarnaast kan worden aangeven op welke terreinen men wel of liever geen bezuinigingen zou willen doorvoeren. De vragenlijst kan worden ingevuld van 28 maart tot en met 14 april. Daarnaast kunnen ook andere bezuinigingsideeën worden ingediend via bezuinigingen@veenendaal.nl

Reageren tijdens raadpleegbijeenkomst 10 april
Op 10 april is er mogelijkheid voor deelnemers om in te spreken tijdens een raadpleegbijeenkomst. Iedere deelnemer krijgt maximaal 3 minuten de gelegenheid om in de raadzaal zijn ideeën over de bezuinigingen toe te lichten. Daarnaast kunnen instellingen en organisaties een plaats in de hal van het gemeentehuis krijgen, waar zij informeel contact kunnen leggen met raads- en collegeleden. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot uiterlijk vrijdag 5 april via bezuinigingen@veenendaal.nl Dit mailadres kan ook gebruik worden voor schriftelijke reacties.

Vervolgtraject
De resultaten van de raadpleging van inwoners en organisaties worden meegenomen in de afwegingen die gemeenteraad en college maken in de uiteindelijke besluitvorming over de bezuinigingen. De gemeente zoekt naar bezuinigingen tot maximaal 10 miljoen en heeft aangegeven niet meer te bezuinigen dan noodzakelijk is om de begroting van de gemeente sluitend te houden. In de Kadernota 2014-2017, die op 8 juli door de gemeenteraad wordt vastgesteld, worden de definitieve keuzen gemaakt.

U bent hier