h

Veenendaal wijst provinciefusie 'Flutland'af

9 oktober 2013

Veenendaal wijst provinciefusie 'Flutland'af

Veenendaal heeft vandaag een zienswijze ingediend bij Minister Plasterk naar aanleiding van de huidige fusieplannen voor Noord-Holland, Flevoland en Utrecht - in de volksmond ook wel 'Flutland' genoemd. Veenendaal heeft, net als veel Utrechtse gemeenten, stevige bedenkingen bij deze fusieplannen.

 

Burgemeester Wouter Kolff is duidelijk over het standpunt van Veenendaal: "In de zienswijze worden de
huidige fusieplannen afgewezen aangezien Veenendaal momenteel belangrijker opgaven heeft dan deze, het voorstel geen meerwaarde biedt voor onze gemeente, het draagvlak ontbreekt, de samenhang in de beoogde provincie wordt gemist en de afstand tot de provincie te
groot wordt."

 

De SP deelt het standpunt van de burgemeester. In een eerdere consultatie liet fractievoorzitter Jan Breur al weten: "een superprovincie is nog anoniemer en staat nog verder van de mensen af. Veenendaal heeft niets te zoeken in dezelfde provincie als Den Helder."

Reacties

Tegen een superstaat als Europa en tegen een superprovincie Flutland. Het staat inderdaad ver van de mensen af. Al die schaalvergrotingen kosten nog meer geld. Dat is met een aantal voorbeelden weer te geven.

Reactie toevoegen

U bent hier