h

Breur "gediplomeerd socialist"

8 december 2013

Breur "gediplomeerd socialist"

Jan Breur was al de jongste EN langstzittende fractievoorzitter in de Veenendaalse gemeenteraad. Voor de derde keer op rij gaat hij de gemeenteraadsverkiezingen in als jongste lijsttrekker van Veenendaal. En hij kan zich nu ook "gediplomeerd socialist" noemen: hij heeft de opleiding voor bijzonder talent in de SP succesvol afgerond.

In het Diligentia-theater aan het Lange Voorhout in Den Haag vond de finale plaats van een twee jaar lange opleiding. Na het volbrengen van zijn eindopracht ontving Breur zijn diploma uit handen van partijsecretaris Hans van Heijningen.

Tijdens zijn opleiding werd Breur begeleid door Tweede-Kamerlid Renske Leijten en scholingsteamlid Vincent Mulder. Er waren gastcolleges van SP-coryfeeen als Jan Marijnissen, Tiny Kox en Remi Poppe. Het mediateam van de Tweede-Kamerfractie heeft trainingen gegeven. En niemand minder dan Alfred Kleinknecht verzorgde een college over economie.

Jaarlijks wordt slechts een handjevol mensen gevraagd om deel te nemen aan deze opleiding, genaamd de Groep van 30. Veel van hen halen de eindstreep niet; Breur was een van de slechts twaalf mensen van zijn lichting, die de felbegeerde oorkonde in ontvangst mocht nemen.

Reacties

Gefeliciteerd. De SP en Veenendaal mag blij zijn met zo'n jong talent.

Jan, gefeliciteerd! Na alle sores en drukte in de Veenendaalse politiek en de drukte in eigen kring eindelijk een mooie afsluiting!

Reactie toevoegen

U bent hier