h

SP wil nuttiger besteding "stoelenbudget"

23 februari 2014

SP wil nuttiger besteding "stoelenbudget"

De SP zal niet instemmen met het voorstel om 2,75 ton uit te geven aan nieuw meubilair en audiovisuele middelen in de Veenendaalse raadszaal. In plaats daarvan zal de partij een alternatief voorstel doen om het "stoelenbudget" nuttiger te besteden.

"We leven in tijden waarop er op alles van waarde wordt bezuinigd," alias fractievoorzitter Jan Breur. "Dan geeft het geen pas om meer dan een kwart miljoen uit te geven aan meubels en microfoons. Let wel; we hebben het over een bedrag waar je een leuke hoekwoning met 7 kamers, tuin en garage kunt kopen!"

De SP wil een deel van het "stoelenbudget" gebruiken om stichting Slachtofferhulp een tijdlang te steunen. Slachtofferhulp heeft in een recente bezuinigingsronde haar subsidie verloren - de SP vind het werk van Slachtofferhulp juist waardevol en vindt dat er gemeentelijke steun voor moet blijven.

Ook wil de SP een doorstartsubsidie creeëren voor het tijdelijk gesloten Escape. De partij ziet het pop- en cultuurpodium als een belangrijke plaats voor ontmoeting en inspiratie voor jongeren en een kweekvijver voor talent op het podium en achter de schermen. Zodra er een nieuwe ploeg de handschoen oppakt, moet die wat de SP betreft gelijk door kunnen. De partij vindt dit een veel nuttiger besteding dan nieuwe stoelen in de raadszaal.

Behalve een inperking van het "stoelenbudget" wil de SP ook dat de herinrichting van de raadszaal wordt uitgesteld. Breur: "Het beoogde resultaat van het huidige raadsvoorstel is om een representatieve, flexibel inzetbare raadszaal te krijgen. Maar wat ons betreft hebben we dat al. We kunnen het best nog een jaartje aankijken met de spullen die we hebben, en volgend jaar besluiten of we dan aan vernieuwing toezijn en hoeveel we daar voor over hebben. Maar dat is wat ons betreft in ieder geval niet de 2,75 ton die er nu voor staat."

Reactie toevoegen

U bent hier