h

Pottjewijd maakt come-back

29 april 2014

Pottjewijd maakt come-back

SP'er Jaap Pottjewijd maakt een comeback in de Veense politiek. Afgelopen donderdag is hij geinstalleerd tot raadscommissielid; een functie die hij tussen 2006 en 2012 ook bekleedde.

Een raadscommissielid of schaduwraadslid helpt een raadsfractie in de voorbereiding van het nemen van besluiten. Hij of zij mag ook deelnemen aan de raadscommissievergaderingen, waar oordeelsvorming over diverse stukken plaatsvindt.

Pottjewijd zal SP-raadsleden Jan Breur en Fatima Bichbich ondersteunen in hun raadswerk. Met name op het gebied van Ruimtelijke Ordening zal hij zich doen laten gelden.
Hij stond fractievoorzitter Jan Breur reeds terzijde in het verkennende gesprek met ChristenUnie, SGP en PvdA voor een eventuele coalitie. Ook zal hij Breur dit jaar vervangen op de dodenherdenking van 4 mei; Breur is zelf verhinderd door verblijf in het buitenland.

De fractie is erg blij met de terugkeer van Pottjewijd. Jan Breur: "We zijn bezig om een ijzersterk team op te bouwen. Jaap is de eerste die Fatima en mij terzijde zal staan in het politieke werk op het gemeentehuis. Een zeer waardige adjudant van de fractie."

Reacties

Jaap, op de foto lijk je wel een beetje op Jan de Wit.
En ik ben er van overtuigd dat je net zo sympathiek bent als hij.

Reactie toevoegen

U bent hier