h

Bichbich geeft stokje over aan Pottjewijd

31 oktober 2014

Bichbich geeft stokje over aan Pottjewijd

Afgelopen donderdag, 30 oktober, nam Fatima Bichbich afscheid van de gemeenteraad. Ze werd opgevolgd door Jaap Pottjewijd.

Bichbich was sinds 2006 raadscommissielid voor de SP, en sinds de afgelopen verkiezingen gemeenteraadslid. In verband met familieomstandigheden kan zij deze taak er op dit moment niet bijhebben.

Burgemeester Wouter Kolff roemde haar om haar inzet op het gebied van werk en inkomen, en haar oog voor de diversiteit in de samenleving. Hij noemde haar vertrek "jammer, maar met een nobele reden."

Na het afscheid van Bichbich werden de geloofsbrieven van Jaap Pottjewijd gecontroleerd door een speciaal daarvoor in het leven geroepen commissie; bestaande uit een drietal gemeenteraadsleden. Toen deze in orde waren bevonden, mocht Pottjewijd de eed afleggen waarmee hij lid werd van de gemeenteraad.

Diezelfde avond mocht hij al aan de bak. Hij voerde het woord op het onderwerp 'exploitatie begraafplaats', en was mede-indiener van een tweetal wijzigingsvoorstellen - waarvan één gesteund werd door een meerderheid.

Niet alleen de SP beleefde een wijziging in de samenstelling van hun fractie. ProVeenendaal mocht die avond Gerard Noordermeer als raadscommissielid toevoegen aan hun fractie. De SP feliciteert Noordermeer met deze nieuwe functie.


Afscheid Fatima

Fractievoorzitter Jan Breur en Fatima Bichbich luisteren aandachtig naar de woorden van Burgemeester Wouter Kolff bij Bichbich's afscheid. Daarna mag ze bloemen en de Raadspenning in ontvangst nemen. Van het SP-bestuur krijgt ze een beeldje van een uil, het symbool van wijsheid.


Aantreden Jaap

Dylan Lochtenberg leest het oordeel voor van de commissie die de geloofsbrieven heeft onderzocht; deze zijn in orde bevonden. Jaap mag de eed afleggen, waarna het tijd is voor felicitaties. Niet in de minste plaats van (en voor) zijn eigen familie. Eenmaal beëdigd mocht hij plaatsnemen naast fractievoorzitter Jan Breur. Later die avond: zijn maidenspeech.

Fatima, Bedankt.

Jaap, Succes.

Reactie toevoegen

U bent hier