h

SP Veenendaal gaat voor Gesthuizen

22 september 2015

SP Veenendaal gaat voor Gesthuizen

Foto: Jan Breur

Als het aan SP-afdeling Veenendaal ligt, wordt Sharon Gesthuizen de opvolger van Jan Marijnissen. Daartoe heeft de Algemene Ledenvergadering unaniem besloten, na een goede discussie.

Hierin wijkt Veenendaal af van de voordracht van het partijbestuur; dat draagt Ron Meyer voor. Zowel Meyer als Gesthuizen worden – ook in Veenendaal – gezien als twee uitstekende kandidaten voor het partijvoorzitterschap.

Wat in Veenendaal de doorslag gaf, is het talent van Gesthuizen om bruggen te bouwen. Ook ziet SP Veenendaal in Sharon Gesthuizen een betere representant van de demografische diversiteit die de partij rijk is.

Voor de overige kandidaten in het partijbestuur volgt Veenendaal wel de voordrachten; al hebben hun tegenkandidaten een zorgvuldige bespreking gekregen. Ook zijn de congresstukken, met name de voorliggende resolutie, uitvoerig besproken.

De Algemene Ledenvergadering van SP-afdeling Veenendaal vond plaats op maandagavond 21 september. Alle leden van de afdeling, waartoe ook de
gemeenten Rhenen en Renswoude behoren, waren hiervoor uitgenodigd.

In November vindt het Partijcongres plaats; afdeling Veenendaal zal hier worden vertegenwoordigd door afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra en fractievoorzitter Jan Breur.

Foto: Jan Breur

Reactie toevoegen

U bent hier