h

INTERVIEW: Enna van Duinen

13 augustus 2017

INTERVIEW: Enna van Duinen

Foto: Enna van Duinen

Inmiddels is ze een vertrouwd gezicht in TEAM SP, maar haar komst in het team dit jaar kwam voor sommige mensen nogal plotseling. Wie is ze? Waar komt ze vandaan?

We stellen haar een paar vragen, om daar achter te komen...


Hoe ben je in Veenendaal terecht gekomen, en hoe lang woon je hier inmiddels al?
Inmiddels woon ik een jaar in Veenendaal ik ben vanuit Groningen voor mijn werk naar deze regio verhuusd. Veenendaal bevalt me erg goed, dus na een jaar huur heb ik besloten me hier te vestigen en heb ik een appartement gekocht.

 

Hoe bevalt de Veense SP-afdeling?
Erg goed! Het is een warme hechte club. Veel verschillende mensen maar we hebben allemaal het zelfde doel: een socialistischer Veenendaal. Meer menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.

Zijn er verschillen tussen SP Veenendaal en SP Groningen?
Groningen heeft natuurlijk een behoorlijk grote SP afdeling ze zitten ook in het college. Ook is een grote grote ROOD-groep waar mijn dochter al jaren deel van uitmaakt. Er wordenook erg veel acties gevoerd en die worden allemaal vormgegeven vanuit het eigen pand (genaamd: het pand); het kloppend hart van SP Groningen. Hoewel we in Veenendaal kleiner zijn zijn we zeker niet minder actief dat kan ik zeer waarderen.

Welke politieke en/of maatschappelijke thema's vind jij belangrijk, en mogen van jou (meer) aandacht krijgen?
Ik sta natuurlijk helemaal achter onze thema's zorg/WMO, behoud van het stadsstrand en betaalbare huurwoningen voor iedereen. Persoonlijk houd ik me ook erg bezig met veiligheid, specifiek het stoppen van de ondermijnende criminaliteit. Dat wil zeggen dat we criminelen geen toegang moeten geven tot de bovenwereld en de gemeenteraad. En diversiteit; een samenleving waar in ieder zich veilig voelt zichzelf te zijn en dan doel ik met name op het creëren van een veilig Veenendaal. Ook voor iedereen met een andere geaardheid, gender of achtergrond.

Wat is jouw boodschap voor de wereld?
Wie goed doet, goed ontmoet.

Foto: SP

Reacties

Leuk en informatief stukje over Enna van Duinen. Altijd inspirerend om te zien hoe authentiek-enthousiast ze bij de SP zijn. Een voorbeeld, ook voor het politieke midden!

Reactie toevoegen

U bent hier