h

'Zing Nederlands met me'

17 augustus 2019

'Zing Nederlands met me'

ondersteund door VeenendaalFonds

Na twee succesvolle edities zal ‘Zing Nederlands met me’ in 2019 en 2020 nog zeven keer terugkeren naar De Cultuurfabriek. De gezellige activiteit, waar anderstaligen nieuwe Nederlandse woorden leren door liedjes te zingen, wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het VSBFonds en nu ook het VeenendaalFonds.

Zing Nederlands met me

Vanaf 15 oktober klinken de vrolijke klanken van ‘Zing Nederlands met me’ nog zeven keer door de Bibliotheek. Tijdens deze activiteit van het Taalhuis zingen anderstaligen samen met Nederlandssprekenden allerlei makkelijke Nederlandse liedjes, onder begeleiding van dirigent Miriam Drost en pianist Chris Stellaard.

Dit is niet alleen gezellig, maar ook leerzaam. De liedjes worden aan de hand van lessuggesties voorbereid en behandeld tijdens de taallessen van TopTaal, Vluchtelingenwerk en de Bibliotheek. Zo kunnen anderstaligen Zing Nederlands met me goed gebruiken om hun woordenschat te verhogen.

Cheque VeenendaalFonds

Om ‘Zing Nederlands met me’ goed voort te blijven zetten, krijgt het Taalhuis steun van het VeenendaalFonds. Het VeenendaalFonds verbindt en ondersteunt projecten op het gebied van maatschappelijke participatie, de zorgzame samenleving en welzijn nieuwe stijl.

Theo Methorst, voorzitter van het VeenendaalFonds, overhandigde de cheque aan Taalhuiscoördinator Petra Boelhoven en taalgroepdocent Eva van Leuveren. "Zing Nederlands met me bevordert het taalgevoel bij aanwezigen," aldus het VeenendaalFonds. "Omdat het plaatsvindt in de Bibliotheek is het toegankelijk voor iedereen en wordt het een ontmoetingsplek voor de Veenendaalse samenleving."

  • De eerstvolgende editie van ‘Zing Nederlands met me’ vindt plaats op dinsdag 15 oktober van 13.00-14.30 uur. Iedereen is welkom om mee te zingen.

Reacties

Hallo. IK ben geinteresseerd in zingen met anderstaligen. ik volg opleiding tot docent NT2. zoudt u me willen vertellen welke liedjes geschikt zijn, welke jullie gebruiken? Heel eenvoudig Nederlands nog en voor jong volwassenen. Alvast hartelijk dank. Groetjes uit Panningen Limburg

Reactie toevoegen

U bent hier