h

Gert Worst overleden

1 januari 2021

Gert Worst overleden

Foto: Jan Breur

Oprichter SP Veenendaal

Op dinsdag 29 december j.l. is Gert Worst overleden.
Worst was oprichter van SP afdeling Veenendaal.
Hij had al langere tijd ernstige gezondheidsklachten.

In 2002 zocht Gert Worst Veenendaalse SP-leden bijeen, en startte een lokale SP-werkgroep. Onder zijn voorzitterschap groeide deze werkgroep uit tot een zelfstandige afdeling. In 2006 deed de SP in Veenendaal voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Met een korte onderbreking was Worst van 2002 tot en met 2008 voorzitter van de Veenendaalse SP. Van 2006 tot 2010 maakte hij als raadscommissielid deel uit van de gemeenteraadsfractie. Om gezondheidsredenen legde hij daarna zijn activiteiten voor de SP neer.
In 2015 maakte hij een kortstondige come-back als cursusleider.

Foto: Jan Breur

Gert Worst laat familie en vrienden achter.
SP-afdeling Veenendaal wenst hen veel sterkte toe met dit verlies.

Reacties

Gert Worst was een socialist in hart en nieren. Het boegbeeld van de SP in de eerste jaren van het bestaan van de/zijn partij. Ik denk met plezier terug aan zijn joviale en vriendelijke manier van het voeren van gesprekken. Aan de andere kant stond hij er voor de mensen die hem/de partij nodig hadden. Hij voelde zich volgens mij het meest comfortabel als ‘tweede violist. Dat hij aangewezen was op zijn rolstoel hinderde hem niet om drempels in het leven te nemen... Ik wens zijn familie en de SP veel sterkte toe met het overlijden van Gert Worst.

Gert was een markante figuur in en om de raad. Gecondoleerd.

In de maand december twee grote vrienden verloren. Rond 5 december mijn hondje Apollo. Vorige week mijn grote vriend Gert Worst. Ik heb vaak met hem samengezeten. Ik wens zijn familie veel sterkte toe.

Hoewel ik hem af en toe heb mogen zien, o.a. bij een cursus heel de mens, heeft hij een onwisbare indruk op mij gemaakt. Ik wens familie, bekenden en Nico van Ginkel sterkte toe!

Reactie toevoegen

U bent hier