h

Burgemeester Kats wil een totaalverbod op vuurwerk. Bent u het daarmee eens of oneens?

Eens
71% (22 stemmen)
Oneens
29% (9 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 31

Reacties

Ik ben het met de burgemeester eens. Vuurwerk is nu alweer een probleem aan het worden en werkte wbt overlast begin dit jaar nog tot ver in maart door. Het wordt al een aantal jaar steeds erger. Als vuurwerk daadwerkelijk alleen tussen 11.00 en 02.00 in de nieuwjaarsnacht zou worden afgestoken, vooruit, daar zou ik mee kunnen leven. Degenen die dan naar buiten gaan, als omstander of om af te steken, weten welke risico's ze lopen, al zou er zeker strenger mogen worden gecontroleerd bij de verkoop. Maar het op verboden momenten afsteken van vuurwerk gebeurd niet eens meer stiekem; ik liep zondag bij de Action bij de Corridor en daar stonden tieners gewoon middenin het centrum op koopzondag af te steken. Het is ondoenlijk voor de toch al onderbezette BOA's en politie om overal te zijn om daarop te handhaven (en als je honderden euro's aan vuurwerk uitgeeft, wat maakt dan een boete van een paar tientjes nog uit)? Als we dan als inwoners niet de verantwoordelijkheid en volwassenheid kunnen opbrengen om verstandig en een beetje sociaal met vuurwerk om te gaan, dan maar verbieden. Het is niet anders.

Vuurwerk was ooit leuk, en vooral bedoeld om mooi te zijn. Helaas is het als met zo veel dingen: gewoon is niet leuk genoeg, het moet harder, meer, en bij voorkeur illegaal.
Als het blijkbaar niet lukt om met legaal gekocht vuurwerk een nieuwjaarsfeest te vieren, en dan ook binnen de beperkte tijd die daarvoor staat (rond middernacht) dan maar liever niet.
Dus eens, doe maar geen vuurwerk meer. De lol is er wel af.

Vuurwerk lijkt tegenwoordig wel oorlog! De harde knallen bezorgen mensen ook nog eens gehoorletsel, kunnen zich letterlijk en figuurlijk een beroerte schrikken,Dan het letsel aan ogen, handen en andere lichaamsdelen wat jaarlijks optreed. Daar komen nog de jaarlijkse beschadigingen bij door het vuurwerkvandalisme, zoals straatmeubilair etc! Dan de miljoenen die er de lucht ingaan, daar zou de gemeente heel erg blij mee zijn voor de Jeugdzorg , de skatebaan en de WMO!

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier