h

Mijn eigen milieustraat

23 oktober 2016

Mijn eigen milieustraat

Foto: Hennie Horn

Sinds de gemeente heeft ingevoerd dat we voor het storten van restafval apart moeten betalen, zijn in onze flat de stortkokers afgesloten en moeten we onze zak met restafval in een ondergrondse koker storten.

Ik probeer zo goed mogelijk te scheiden: plastic apart, papier en karton, glas in de glasbak. Dit afval gaat snel stinken, mijn keuken is klein en mijn balkon ligt op het zuiden. De enige mogelijkheid die ik heb om het afval apart op te slaan totdat iemand het voor me wegbrengt is de gang. Mijn gang is niet al te groot dus ongeveer een derde van het vloeroppervlak gaat op aan het opslaan van gescheiden afval.

Ik ben slecht ter been en kon mijn restafval altijd zelf in de stortkoker gooien, maar kan niet een volle afvalzak naar beneden brengen. Afgelopen zomer ging het soms zo stinken in mijn gang dat ik het toch zelf naar beneden sleepte. Wat bleek: storing in de ondergrondse afvalkoker…….kon ik de zak weer naar boven slepen.

Als het de bedoeling is van de gemeente om het voor de burger duurder te maken, ongemakkelijker en om de zelfstandigheid van iemand met een beperking nog meer in te perken: proficiat, gemeente Veenendaal, dat is gelukt!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier