h

Debat deurbeleid in Escape

17 februari 2006

Debat deurbeleid in Escape

Donderdagavond, 16 februari, vond in Jongerencentrum Escape het deurbeleid plaats, gepreseneteerd door de Veense Hangmoeder: Wilma Vermeer (SP). Een ontmoeting tussen politie, horeca, antidiscriminatiebureaau, buurtvaders, politiek en de jongerenraad. Voorafgegaan door een spetterend optreden van rapper Berry Black, praatten zij over agressie, discriminatie, onheuse bejegening aan de deur en alles wat daarmee te maken had.

De politici die belast waren met Veilig Uit In Veenendaal (Vuiv) waren de grote afwezigen; kennelijk had er een communicatiestoornis plaatsgevonden. Oud-jongerenraadslid Alyssa Bos nam noodgedwongen hun honneurs waar. Namens de zittende jongerenraad waren voorzitter Dylan Lochtenberg en SP-lijsttrekker Jan Breur vertegenwoordigd.

Barry Black Rapper Barry Black

Breur benoemde dat de commerciële uitgaansgelegenheden in Veenendaal erg mainstream zijn, en dat hij daarom blij was dat er in Escape wel meer doelgroepgerichte muziek te horen is, en dat jongeren daar in al hun uitingsvormen terecht kunnen. Voor de SP is Escape dan ook een onmisbare factor in het Veense uitgaansleven.

Maar er werd voornamelijk gesproken over deurbeleid en discriminatie hierin.. Wanneer er een deurbeleid gevoerd werd wat niet in strijd was met de wet lag hier geen enkel probleem, erkenden vrijwel alle partijen. Dat nam niet weg dat er bijvoorbeeld aan communicatie hierover wel eens wat schort, zeiden verschillende mensen, zowel uit het panel als uit de zaal.

Escape debat deurbeleid
De pannelleden

Alyssa Bos opperde dat een specifieke dresscode geheel vrij stond voor een discotheek, om op die manier een bepaald publiek binnen te halen. Volgens Jan Breur moet zo??n discotheek dan geen tralala-muziek draaien, want dan doe je alle klasse die je met de dresscode probeert te bewerkstelligen teniet. Helaas is dat in Veenendaal nog altijd vaak het geval.

Escape debat deurbeleid

Al met al verliep het debat erg rustig. Er werden door de verschillende organisaties goede contacten gelegd. Misschien is dit wel het begin van een beter uitgaansbeleid voor Veenendaal. Laten we het hopen?

Escape debat deurbeleid
Onder de aanwezigen ook de wethouders Westerlaken en Sanders

Foto's Wim Eussen/Gert Worst

Zie ook artikel in de Gelderlander

U bent hier