h

Politieke Markt en Seniorenspreekuur

12 februari 2006

Politieke Markt en Seniorenspreekuur

Zaterdag 11 februari was er politieke markt in winkelcentrum De Scheepjeshof en een seniorenspreekuur in het activiteitencentrum van de SWO aan de Duivenwal.

Natuurlijk was de SP op beide evenementen vertegenwoordigd. Tijdens de politieke markt met zo'n tien vrijwilligers waaronder Jan Breur en Fatima Bich-Bich, de nrs 1 en 2 van de SP-lijst. Jan en Fatima verhuisden daarna naar het activiteitencentrum van de SWO om daar de honneurs voor de SP waar te nemen tijdens het seniorenspreekuur.

WC Scheepjeshof foto 1

Gezellig druk en overal waren de SP-ers te vinden tijdens de politieke markt.

WC Scheepjeshof foto 2

Ed en Nico, er achter Jaap, hebben er plezier in.

WC Scheepjeshof foto 3

Voor de kinderen was er een ballonkunstenaar aanwezig.

seniorendebat foto 1

Fatima in het activiteitencentrum aan de tafel over de WMO.

seniorendebat foto 2

Jan, met koffie, in gesprek met de senioren over zelfstandig wonen.

De SP-ers kijken met voldoening terug op beide evenementen. "Ik heb heel interessante gesprekken gevoerd, ook inhoudelijk en de mensen die ik sprak waren zeer geinteresseerd in onze standpunten". aldus Wilma Vermeer.

Peter Klumpenaar, ons rappend SP-lid heeft tijdens de politieke markt zoveel inspiratie op gedaan, dat er binnenkort op deze website een via MP3 te beluisteren lied te horen is. "Ik moet iets doen met wat de mensen mij vertelden, ik kan dat het best verwoorden in een lied, modern datwel, maar wel waar alle aspecten van deze maatschappij in terug te vinden zijn". aldus Peter. We zijn benieuwd naar Peter's rappende kijk op Veenendaal.

"Wat mij opviel tijdens het seniorenspreekuur is dat de mensen zich verbaasden dat wij als, 'jongkies', Jan en ik, zo thuis waren in de materie. Jong wil niet zeggen onervaren, je verdiepen in de problemen, ze onderzoeken en met oplossingen komen, dat is waar we voor gaan. Ouderen, waar we veel aan te danken hebben moeten we met respect behandelen en waar we kunnen helpen". aldus een strijdvaardige Fatima.

Foto's: Wim Eussen/Gert Worst

U bent hier