h

Wie gelooft de VVD nog

4 maart 2006

Wie gelooft de VVD nog

Ik kan me niet voorstellen dat er nog mensen zijn die enig geloof aan de woorden van de VVD hechten na de woorden van Rita, gisteren konden de Iran-homo??s nog terug en vandaag in een homokroeg in Amsterdam zegt ze ?? Natuurlijk hoeven ze niet terug, dat heb ik ook niet gezegt, ik stuur nooit iemand terug waar gevaar dreigt bij terugkeer.? Ze vergeet hierbij maar even de Congolese uitgeprocedeerden, die met een stempel op hun papieren worden terug gestuurd en door de Congolese autoriteiten worden dood gemarteld omdat het stempeltje ??asielaanvraag?? op hun papieren prijkt.

Net Nederland kiest gezien, met een wervelend optreden van de tweede viool, na Wiegel, van Aartsen. Deze zichzelf liberaal noemende New York aanhanger. Deze stad is zijn grote voorbeeld, ??zo zou Nederland het New York moeten worden van Europa?, ja met al zijn facetten. Ik hou ook wel van New York maar dan als voorbeeld hoe het niet hoort, zoveel segragatie (witte-zwarte wijken), zoveel criminaliteit en een walhalla voor alleen beurs genoteerde bedrijven op Wallstreet.

Zo ziet van Aartsen ook het liefst zoveel mogelijk Poolse arbeiders zich hier vestigen omdat onze economie, op de lange termijn, er beter van wordt. Ben ik geheel met hem eens maar alleen met de kanttekening dat hij alleen de economie van de ondernemer ziet. Oog voor de werknemer interesseert hem geen moer. Werknemers zijn maar een stelletje zeikerds, terug naar het begin van de 19e-eeuw.
Werkgevers aan de macht en het gepeupel moet zijn bek houden. Door de liberalen wordt vergeten dat zij dankzij de werknemer een bepaalde plek hebben verworven in deze maatschappij.
Ik pleit niet voor werknemers aan de macht maar wel voor eerlijke kansen voor onze werknemers en een eerlijke verdeling.

Een verdeling waar zowel de werkgever als werknemer wat aan heeft. Toestanden die van Aartsen voorstelt, terug naar Bonifatius, zitten we niet op te wachten.

Jaja de VVD past op uw centen, en Rita op uw uitlevering.

U bent hier