h

Dodenherdenking

4 mei 2006

Dodenherdenking

Vandaag worden de gevallenen herdacht van WO II alsmede alle gevallenen in dienst van de Nederlandse krijgsmacht na deze periode.

Wat mij steeds meer zorgen baart is de reactie van extreem rechts, die eigenlijk zegt Hitler was een toffe gozer. Een gozer die iets deed aan die verdomde Joden. De Joden kregen de schuld van het falende beleid van die snor. Die snor, Hitler, was zelf een miezerig korporaaltje in WO I en heeft nooit kunnen verkroppen dat hij geen architect kon worden omdat hij wegens gebrek aan verstand overal afgewezen werd. Uiteindelijk kreeg hij enige status als ordonans. Dat Duitsland de nederlaag erkende in WO I heeft hij de Keizer nooit vergeven. Snor zwoer wraak en heeft dankzij de misere in de jaren dertig kunnen opklimmen van loopjongen bij de nazi's tot opper nazi. Genoeg over snor, meer woorden wil ik niet besteden aan dit akelige gedrocht.

Jullie aandacht wil ik echter wel vestigen op het respect wat wij moeten opbrengen voor de mensen die strijden tegen de opkomst van 'Nationalisten'. Ook in ons Nederland zien we steeds meer van die gekken welke zeggen 'eigen volk eerst'. Hoe ziek kan je geest zijn als je dit roept en af en toe ook waar maakt door 'n 'niet blanke' in elkaar te rammen of zelfs te vermoorden. Ja dan zijn we aardig aan het afglijden. Laten wij als socialisten, liberalen, als gelovigen, niet gelovigen, als humanist, autoch en allochtoon ons inzetten om de uitwassen van deze verwerpelijke gedachtengang uit te bannen.

Maar nu, vandaag eerst de mensen herdenken die hebben gestreden voor onze vrijheid. Gestreden hebben tegen de gedachte dat de ene mens meer waard is dan de andere.

Ik hoop dat jullie vanavond om acht uur twee minuten stilte in acht nemen of je te zien bij een monument voor de gevallenen.

Uit respect voor de gevallenen en andere slachtoffers van zinloos geweld is er geen mogelijkheid om reacties te plaatsen

U bent hier