h

DAAR ZIT MUZIEK IN?

11 september 2006

DAAR ZIT MUZIEK IN?

Gistermiddag (zondag) was de grote opening van Escape, die sinds kort aanspraak kan maken op een landelijke subsidieregeling en de status van poppodium. Een groot feest, waar allerlei jongeren en oudere jongeren op afkwamen. Optredens van Berry Black & Baggy, Sky-lo breakdancers en Grote Prijs-winnaar Roosbeef.

JC Escape

De locatie was helemaal gere-styled om te voldoen aan de eisen van jongeren in het nieuwe millennium. Het interieur was sfeervoller en de zaal zag er strakker dan ooit uit. Programmaleiders Krista Minkhorst (cultuur) en Jeroen Brom (muziek, pr) hielden een openingsspeech, en ook Dhr Veenstra, directeur van stichting De Vaart, richtte een paar woordjes tot het publiek. Daarna de legendarische druk op de knop, waarna er gouden confetti neerdaalde op de bezoekers.

JC Escape interieur

Berry Black en Baggy hadden voor de gelegenheid een speciale rap voor de Escape gemaakt. De breakdance-act Sky-lo gaf een voorproefje van wat de deelnemers van de breakdance-cursus kunnen verwachten. Deze crew, winnaars van de hip-hopprijs 2005 zijn namelijk de dansleraren van deze cursus. Roosbeef, die de Grote Prijs 2005 in ontvangst heeft mogen nemen, sloot af met een heerlijk optreden.

JC Escape Barry Black en Baggy

Sinds al voor de oprichting van Escape heeft er ophef bestaan over dit jongerencentrum. Verwonderlijk is het dus niet, dat de VVD en de horeca ook nu bezwaar maken tegen dit jongerencentrum. Dat de horeca, die nu bang is voor concurrentie, hun zorgen uiten is te beschouwen als een compliment: Escape heeft nu ?? meer dan ooit ?? iets te bieden.

Volgens critici verliest Escape de doelstellingen uit het oog, maar niets is minder waar. Het blijft een aanbieder van muziek, cultuur en activiteiten voor jongeren, en de ??uitvalsbasis?? van het jongerenwerk in Veenendaal. Escape is en blijft een jongerencentrum? maar wel een hele goede!

JC Escape publiek zaal

In plaats van te miepen over allerlei kleine dingetjes, moeten wij als Veenendaal eens trots zijn op onze successen! Escape heeft een serieus aanbod aan muziek, aan cultuur en aan activiteiten. In plaats van op de rem te trappen, moeten wij zeggen: ??Escape, daar zit muziek in!?

Foto's: Nico van Ginkel

U bent hier