h

Verklaring Presidium

21 februari 2011

Verklaring Presidium

Afgelopen donderdagavond (17/2, red) heeft het raadspresidium in goede sfeer afspraken gemaakt over de wijze waarop de gemeenteraad een volwaardige en effectieve rol kan spelen in het proces van de brede heroverweging.

Het raadspresidium heeft hiervoor een werkplan vastgesteld waarin is afgesproken dat de raad over alle bezuinigingsmogelijkheden kan spreken en dat de verschillende fracties daarbij open staan voor elkaars alternatieven.

Om alle mogelijkheden op tafel te krijgen worden verschillende bijeenkomsten georganiseerd:

- Een technische werkbijeenkomst voor raads- en commissieleden, waarin aan de hand van de programmabegroting de bezuinigingsmogelijkheden per begrotingsonderdeel worden bekeken.

- Een Dialoogavond waarin met burgers en instellingen over alternatieve heroverwegingsmogelijkheden wordt gesproken.

- Een bijeenkomst waarin de instellingen die in de scenario's, op de Dialoogavond of op andere wijze genoemd zijn als mogelijk onderdeel van de heroverweging, met individuele fracties in gesprek kunnen gaan over de (on)mogelijkheden van een bezuiniging op hun instelling.

Daarnaast zal de raadscommissie Brede Heroverweging de komende maanden verschillende malen vergaderen. De bijeenkomsten en de vergaderingen van de raadscommissie hebben o.a. als doel invloed uit te oefenen op de inhoud van de kadernota. De raad stelt de kadernota op 27 juni vast.

(Verklaring opgesteld door E.J. Kruiswijk-Janssen, raadsgriffier, i.o.v. raadspresidium gemeente Veenendaal)

U bent hier