h

"GOUD OP SNEE VOOR VVD"

29 augustus 2012

"GOUD OP SNEE VOOR VVD"

Beste Lezers,

Onderstaand artikel is geschreven door een oud-verpleegkundige die haar leven slijt in een rolstoel en een schier onbetaalbare huurwoning. Na haar afkeuring kreeg ze steeds meer het gevoel te worden 'uitgewoond' door de samenleving. Met name de VVD is een baken van onbegrip voor haar.

Ze vroeg ons dit podium, en wij bieden het haar. Haar verhaal en woordkeuze kunnen confronterend zijn; maar het is haar verhaal en het zijn haar woorden.
Als redactie willen wij dit graag respecteren.

Lezen is op eigen risico!
Mocht een en ander als aanstootgevend worden opgevat, dan achten wij ons hiervoor niet verantwoordelijk.

Civiliseren.

Eva zei tegen Adam wij moeten civiliseren
Dat betekent zoiets als krijg de klere.

Vele miljoenen jaren later zei mijn geciviliseerde schoonmoeder 'fijne snede', terwijl ze gewoon kut bedoelde.

Ik blijf liever gewoon kut zeggen want dat is duidelijk; terwijl ik mijn kut een fijne snede vind.

Mijn Servische thuiszorg hulp spreekt de Nederlandse taal voor mijn gevoel A.B.N. genoeg. Zelf vind ze van niet, ze heeft moeite met de uitspraak van sommige woorden met name het verschil tussen 'uu' en 'oe' wat soms verrassende problemen geeft in het gebruik en begrip ervan.

Bijvoorbeeld: "Ik woon in een hoerhouse en ik krijg geen hoertoelage."

Ja, en voor mij zijn deze woorden een waar onbeschaafd begrip geworden.
Want ik woon werkelijk in een hoerhouse zonder hoertoelage en kan het niet betalen.

Ik ben namelijk een afgekeurde verpleegkundige, een aan alle kanten versleten hoer van de samenleving.
Ben door mijn bouwvereniging onder onbeschaafde valse voorwendselen binnen gehaald want de prachtige woontoren die ze niet vol kregen met goed betalende huurders richtte ze op nogal klungelige wijze, zo in dat ze die konden verhuren aan voor, door de maatschappij afgekeurde en versleten geraakte gehandicapte huurders die van hen de belofte kregen in aanmerking te komen voor bijzondere huurtoelage, zelf grepen zij echter naast de overheidssubsidie omdat de overheid de bouwvereniging als hoer wilde gebruiken om hun begrotingstekortkomingen mee optelossen.

Mijn uitkering gebaseerd op mijn laatst verdiende verpleegkundige salaris is net te hoog voor gewone huurtoelage en voor bijzonder huurtoelage kom ik niet in aanmerking omdat de bouwvereniging deze woningen zonder subsidie van de overheid heeft moeten bouwen.

De enige manier om hier te blijven wonen voor mij is mijn huur te verdienen liggend op bed, mij te ontdoen van mijn kleding mijn fijne snede beschikbaar te stellen aan de maatschappij of op een meer geciviliseerde manier met mijn kut in de rolstoel zittend, struikelend over de nog steeds veel te hoge drempels in deze woning, om me te verplaatsen naar de schrijftafel en met een fijne pennenstreek wat minder verfijnde woorden aan het papier toevertrouwen.

Of te wel in wat beter verstaanbaar Nederlands mezelf voor hoer uitgegeven of onbeschaafd van mij af schrijven.
Ik kies voor het laatste.
Mijn fijne snede bewarend voor de geciviliseerde doeleinden die God daar mee op het oog had.

En aardige geciviliseerde VVD dame in een of ander geciviliseerd praatprogramma van ene Eva, ja heus Eva (met altijd een pen in haar hand om aantekeningen te maken) jullie hebben er nog steeds niets van begrepen wat beschaving werkelijk inhoudt.
Wij verpleegkundigen zijn nooit middenstanders geweest; wij waren de hoeren van de maatschappij en zijn dat nog steeds. En al die mensen die niet werkend in een uitkering zitten zijn dat ook omdat jullie werken voor hun onmogelijk hebben gemaakt.
Echter het zijn de meest beschaafde mensen van deze maatschappij, alleen zij kunnen straks nog het liefde werk beoefenen als mantelzorgers zonder daar ook maar enige hoertoelage voor te krijgen omdat die in de toekomst afgeschaft gaat worden. En de meest beschaafde organisaties van de toekomst zijn dan nog de voedselbank en de kringloop waar jullie geciviliseerden hun geciviliseerde over de houdbaarheidsdatum gegane voedsel en geciviliseerde bankstellen en kleding heen brengen zodat wij onbeschaafde steuntrekkers of hoeren de klere kunnen krijgen.

Ik zeg je de schijnbaar geciviliseerde wereld dient ontmaskerd, ontmanteld, openbaar te worden en we moeten opnieuw leren delen in dat wat echt belangrijk is om een goede samenleving te vormen en met de eenvoudige betekenis van het woord;
'beschaafd en menselijk te worden misschien weer aan God gelijk te worden'.
Dit kunnen we alleen maar door de geschiedenis te herschrijven maar dan dien je hem eerst goed te lezen en daar lering uit te trekken.

De naakte waarheid.
Dan behoeven we ons niet meer voor elkaar te schamen.
Zijn we de schaamte voorbij.

BE-SCHAAF MEE EN STEM OP DE SP.

een mantelzorger
Kokke Cocon.

U bent hier