h

Terug- en vooruitblik

20 februari 2013

Terug- en vooruitblik

DOOR: TOKE

In de maand Januari was de maand voor de thuiszorg, Abvakabo FNV hield een handtekeningenactie in samenwerking,waarbij SP-afdelingen, waaronder afd.Veenendaal zich aansloten.

Als openingsstunt brachten we een bezoekje aan de raadszaal,waar we in gesprek gingen met meerdere raadsleden over de toekomst van de thuiszorg die wegbezuinigt dreigt te worden, nu de kosten door de regering doorgesluisd worden naar de gemeente - zonder hiervoor bijbehorend budget te leveren.
Het verslag hiervan heeft diverse kranten gehaald.

Op de zaterdagen in januari gingen we de Hoofdstraat in,om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen van winkelend publiek, waar de meeste aangesproken mensen erg positief waren over de actie.

SP-leden die nog wat tijd overhadden,gingen huis aan huis bij ouderen langs, de doelgroep die toch het meeste gebruik maken van deze thuiszorg.
Hier hoorden we toch wel verhalen die in de WMO enquete verwerkt zullen worden. Het plan is om deze enquete binnenkort op te starten.

Dit zal waarschijnlijk samenvallen met een meldpunt voor klachten met de uitvoering van de WMO, dat we eveneens binnenkort openen.

U bent hier