h

Renske Leijten in Veenendaal!

22 april 2013

Renske Leijten in Veenendaal!

DOOR: TOKE

Veenendaal mocht maandag 15 april hoog bezoek uit Den Haag ontvangen, nl.: Renske Leijten, de tweede kandidaat op de lijst van de SP, met een onderwerp dat haar op het lijf geschreven is, of zo u wilt, een onderwerp wat haar na aan het hart ligt:
De zorg

Meerdere mensen vonden dat ook en kwamen dus voor een gezellige, boeiende avond naar Brasserie 'de Plantage' op de Markt.

De avond werd begonnen met een korte inleiding van onze fractievoorzitter Jan Breur:
- Wie er werkzaam zijn in de zorg
- Mensen die op een andere manier met de zorg van doen hebben
- Dat dit een avond is belegd om mee te denken in de zorg
- Wat is er tot nu toe gedaan om de maatregelen van de huidige regering voor de zorg een halt toe te roepen!
- De 1000 handtekeningen die alleen al in Veenendaal zijn opgehaald
- De Manifestatie in DEN HAAG op 6 april jl.

Dan nu de openbare avond met RENSKE LEIJTEN !

Renske kreeg al snel het woord, zij vertelde dat zij in het hele land openbare avonden verzorgd, vooral om mensen te bewegen de huidige regering een halt toe te roepen met de bezuinigingen die op stapel staan.

Deze bezuinigingen zouden betekenen dat er straks 100.000 mensen die nu in de (thuis)zorg werkzaam zijn op straat komen te staan, dat hun werk overgenomen wordt door goedkopere krachten, die niet voor dit werk opgeleid zijn.

De maatregelen die door eerdere regeringen zijn genomen om de zorg goedkoper te maken, hebben tot op heden averechts gewerkt.
- De marktwerking heeft alleen maar duurder uitgepakt.
- De bureaucratie is enorm toegenomen
- De zorgverzekeraars zijn er alleen maar rijker door geworden, 1,5 miljard winst is er behaald die niet aan de zorg besteed wordt
- Er zijn meer mensen met stropdassen bijgekomen, dan mensen in witte jassen!
- De kwaliteit is niet gestegen!

De krantenkoppen vermelden dat de zorg duurder wordt (wie zegt dat?)
11 - 12 % van het nationaal budget wordt aan de zorg besteedt (ook in de ons omringende landen). Alleen in Amerika wordt er 18% aan de zorg besteed!
Na gedegen onderzoek zou 75-80% van de bevolking zeggen dat iedereen toegang tot de zorg moet hebben, de topbestuurders zijn echter van mening dat er g??n solidariteit is in de zorg!
Ook wordt er met het geld van de zorg te veel geschoven, het geld wordt niet voor de zorg besteed maar aan de bureaucratie!

Wat wil de regering?
- Kleiner basispakket
- Meer eigen risico
- Zelf de rekeningen controleren(wie wordt er wijs uit al die codes?)
- Zoek het zelf maar uit, in plaats van met elkaar de zorg dragen!
- Dagbesteding eruit! Denk aan pati?nten met niet aangeboren hersenhersenletsel, dementerenden, anderen die door hun naasten dagelijks verzorgd worden.
- Het aantal mantelzorgers is 3,5 miljoen, die nu al 15 uur per week werkzaam zijn, dat zal alleen maar meer worden, terwijl de mantelzorgers nu al overbelast zijn!

Wat zou de SP graag zien?
- Artsen in loondienst, zodat zij niet meer per verrichting betaald worden
- 24 uurs huisartsenpost, het liefst in een ziekenhuis, zodat evt. - ernstige gevallen direct doorgestuurd kunnen worden
- De afschaffing van het eigen risico
- Nationalisering van de zorgverzekeringen
- Bureaucratie eruit
- Premie naar het belastbaar inkomen
- Gezamenlijke inkoop van medicijnen (in ons omringende landen zijn medicijnen vaak goedkoper), rollators, rolstoelen en scootmobielen.

Verder riep zij ons nog op om deel te nemen aan de grote, landelijke Manifestatie op 8 juni a.s. op het Malieveld in DEN HAAG.

U bent hier