h

Enquete :: een verslag

5 september 2013

Enquete :: een verslag

De afgelopen zomermaanden is een club actieve SP'ers regelmatig het koopcentrum ingetrokken, om mensen te vragen of en hoe ze de zondag in Veenendaal wilden verlevendigen.
Na alle discussie over de koopzondag zou je haast denken dat dat de enige manier was ~ maar nee: Veenendaal [en haar bezoekers] kijkt [kijken] verder. Lees hier een verslag...

DOOR: TOKE

Over een ding kan ik kort zijn, het was alle dagen goed weer.

Juist omdat het mooi weer was, was er weinig onderscheid te zien tussen streng gelovige mensen, mensen van buitenaf of de Veenendalers die gewoon lekker aan het winkelen waren; iedereen liep er lekker luchtig bij.

Na een aarzelende start kwamen we lekker op gang. We stelden de bezoekers van het winkelcentrum de volgende vraag:

Wat zou u hier in het centrum van Veenendaal graag zien als activiteit om het centum aantrekkelijker te maken voor het publiek?

De antwoorden kwamen wat aarzelend op gang, maar gaandeweg kwamen de mensen lekker los. Temeer omdat er wat voorbeelden bijstonden en het voor de passanten duidelijk zichtbaar was dat we diverse leeftijdscategorieen hanteren.
Naarmate de enquete vorderde kwam er uit dat sommige leeftijdscategorieen wel erg veel bevraagd waren; andere bijna niet. Dat lag soms ook aan de mensen die geen vragen wilden beantwoorden. Die hadden haast vanwege lunchpauze of andere bezigheden (en dat op hun vrije dag op de zaterdag).

De verkregen antwoorden werden netjes bijgehouden, zodat er wel leuke dingen naar voren kwamen. Deze varieerden van de een poppodium, een muziektent tot een ruimte waar het hele gezin op zondag kan vertoeven. We veel leuke gesprekken gevoerd met de passanten.

Om een lang verhaal kort te maken:
Het was een geslaagde enquete; we hebben genoten van het mooie weer en de koffie na afloop.

U bent hier