h

Sanders (PvdA) boegbeeld SP-actie

6 februari 2006

Sanders (PvdA) boegbeeld SP-actie

Ludieke wervingscampagne voor jongeren

Wethouder Sanders (PvdA) is het boegbeeld van een actie van SP Veenendaal om jongeren te werven die Jan Breur kunnen opvolgen als SP-vertegenwoordiger in de Veense Jongerenraad. Breur neemt binnenkort afscheid van de Jongerenraad, vanwege zijn leeftijd en zijn ophanden zijnde doorstroom naar de ‘grote mensen’ gemeenteraad.

Sanders staat afgebeeld op een spotprent waarin hij met tomaten wordt bekogeld door Breur. De prent heeft de tekst ‘Gooi eens een tomaat naar een wethouder’ als onderschrift. De spotprent beslaat één zijde van een pamflet; op de andere zijde staat informatie over de lokale SP en de jongerenraad. Het pamflet werd zaterdag 4 februari gelanceerd bij de opening van de gemeenteraadscampagne ‘Een beter Nederland begint in Veenendaal’ van de SP, en werd uitgedeeld in de Hoofdstraat en in jongerencentrum Escape.

“Het onderschrift, gooi eens een tomaat naar een wethouder, wil zoveel zeggen als: geef maar tegengas aan de gevestigde politiek’’, legt Breur uit. “We hebben voor Sanders gekozen omdat hij van alle leden van het college het meest karakteristieke uiterlijk heeft. Dat maakt hem een dankbaar object voor tekenaars.”

De SP heeft naar Veense begrippen een zeer onorthodoxe wijze van campagnevoeren. Eerder viel de partij op met een viertal posters op reuzenformaat.

Zie voor de cartoon hier.
Reageren? ga naar het weblog

U bent hier