h

Cash Flow garantie DEVO

26 juni 2008

Cash Flow garantie DEVO

Van DEVO (Duurzaam Energiebedrijf Veenendaal Oost) is op 16 juni jl de aanvraag ontvangen om medewerking te verlenen aan het afgeven van een cash flow garantie door het college van Veenendaal. De commissie Middelen werd hierover geconsulteerd op dinsdag 24 juni. Een aantal van de partijen greep deze gelegenheid aan om de positie van DEVO ter discussie te stellen.

De PvdA vroeg zich af of het energiebedrijf wel een taak van de gemeente was, en stelde dat dit beter aan een commerciële partij overgelaten kan worden. Daarmee bevond de partij zich lijnrecht tegenover de SP, die in deze kwestie schouder aan schouder staat met wethouder Van Maanen. SP woorvoerder Breur: "Wij zijn juist blij dat DEVO in gemeentelijke handen is, zodat het profijt ten goede komt van de samenleving, en niet verdwijnt in de zakken van één of andere kapitalist."

Het college is van mening dat zij een aardige deal hebben omtrent de cash flow garantie. Een aantal leden uit de commissie Middelen, die een achtergrond in het bankwezen hebben, stelden daar hun vraagtekens bij. Breur, die zelf geen bankaire achtergrond heeft, raadde het college aan om de ogen en oren open te houden voor alternatieven. Voor de partij staat voorop dat een waardevol project als DEVO doorgang kan krijgen.

U bent hier