h

Groei anders benaderen

17 juni 2008

Groei anders benaderen

Wethouder Sanders de Veense Jongerenraad hebben een meningsverschil over de groei van Veenendaal. Het inwoneraantal zal na 2015 weliswaar dalen, maar het aantal huishoudens zal stijgen. Terecht merkt de Jongerenraad op dat de druk op de woningmarkt te hoog is. De SP is van mening, dat de groei en de druk op de woningmarkt echter anders benaderd moet worden: "Wild om je heen bouwen kan geen oplossing zijn."

SP-fractievoorzitter Breur: "Ja, er komen meer huishoudens, maar die worden ook kleiner. Dan zijn grote gezinswoningen minder hard nodig en kan er kleiner gebouwd worden. Dus passen er meer woningen op een bepaalde hoeveelheid grond."

Volgens de SP is er een wereld te winnen bij het vernieuwen van wijken. Ook sluit de partij haar ogen niet voor de mogelijkheid van hoogbouw. Hier moet wel een stevige visie op worden geformuleerd, om te voorkomen dat Veenendaal vol wordt gebouwd met kolossale grijze betonnen woondozen.

Breur: "Veenendaal is tot de gemeentegrenzen nagenoeg volgebouwd en we kunnen ook niet tot in de lengte van dagen grond van onze buren overnemen. Deze omstandigheden en de groeiende woningvraag dwingt ons innovatief na te denken over groei. De tijd van binnen de lijntjes van het bestaande kleuren is voorbij!"

U bent hier