h

Veel politieke belangstelling bij opening expositie

11 september 2008

Veel politieke belangstelling bij opening expositie

Vrijdag 5 september opende wethouder Pilon (o.a. cultuur) de expositie van de cursisten van Hanneke Zwart. Hiervoor was veel belangstelling vanuit de politiek; namens de SP was fractievoorzitter Jan Breur aanwezig.

De kunstwerken van Hanneke Zwart's cursisten trokken een vol atelier. Behalve met het praatje van wethouder Pilon, die een gedicht van Bram Vermeulen aanhaalde om het belang van cultuur aan te tonen, werd de opening ook in muzikaal opzicht opgeluisterd. De zoon van één van de cursisten bracht voor de gelegenheid een nummer van Pink Floyd ten gehore.

Hanneke Zwart gaf aan blij te zijn met de politieke aandacht; het is een teken dat cultuur (eindelijk) begint te leven in Veenendaal. De SP deelt haar constatering. Breur: "Tot en met vorig jaar werd er eigenlijk niet gesproken over cultuur; het was echt een ondergeschoven kindje. Nu zit daar beweging in, en is het aan de progressieve krachten - zowel politiek als artistiek - om cultuur uit te laten groeien tot een factor van betekenis."

U bent hier