h

Bunzinglaan geen Pionier

11 november 2008

Bunzinglaan geen Pionier

Volgens de SP moeten bewoners aan de Floralaan/Bunzinglaan beter worden geinformeerd over de idee├źn die er zijn bij het opwaarderen van de speelplek aldaar, tot 'sportontmoetingsplek'. Bewoners zijn huiverig voor toenemende overlast, en geven aan dat de Parklaan een betere locatie zou zijn.

SP-woordvoerder Jan Breur (jongeren, veiligheid) vindt deze houding begrijpelijk, maar weinig productief. Dit liet hij weten in de commissie Middelen van 29 oktober j.l. "Jongeren zullen elkaar toch moeten kunnen ontmoeten in het Petenbos. Ergens zal er plek voor ze moeten worden gemaakt."

Ook aan de Parklaan zit men niet te wachten op een ontmoetingsplek. Als men er op elke potentiele locatie in het Petenbos zo over denkt, is er in de hele wijk geen plek voor jongeren. Die voelen zich dan juist genoodzaakt om door de wijk te struinen of zich in speeltuintjes op te houden, vermoedt Breur.

"Omwonenden van de beoogde locaties vrezen natuurlijk taferelen zoals we die gezien hebben bij de JOP (Jongeren Ontmoetingsplek) aan de Pionier," aldus de SP'er, "maar in de plannen zoals die aan mij verteld zijn is dat helemaal niet aan de orde."

Het idee is, om de kwaliteit van de sportveldjes op te waarderen, en om een rusttribune aan de zijlijn te plaatsen. "Die formule lijkt niet zozeer op die van de Pionier, maar des te meer op de situatie zoals we die kennen bij de skatebaan - en die is juist erg succesvol."

Volgens Breur is het een goede zaak dat de gemeente zoekt naar nieuwe locaties, maar dat moet hand in hand gaan met goede voorlichting. Zolang er spookbeelden leven bij omwonenden, is er geen plek voor jongeren in het Petenbos. Daar is, zo zegt de SP'er, niemand mee geholpen.

U bent hier