h

Kaartje duurder en nog steeds geen fatsoenlijk buitenbad

19 november 2008

Kaartje duurder en nog steeds geen fatsoenlijk buitenbad

Wat het College betreft, wordt het buitenbad van Zwembad 'De Vallei' niet uitgebreid. Uitbreiding zou de exploitatie van het zwembad niet dekkend kunnen maken. Wel gaan de toegangsprijzen voor het zwembad omhoog. Een slechte ontwikkeling, vindt de SP.

"Een fatsoenlijk buitenbad is de grote trekker in de zomermaanden," aldus SP-fractievoorzitter Jan Breur, "zonder dat buitenbad zien we het zwembad zich in allerlei bochten wringen met acties, om maar bezoekers binnen te halen. Dat moet echt anders."

In het verleden beschikte 'De Vallei' naast een 'echt' buitenbad ook over een binnenbad met schuifmuur en -dak. Bij mooi weer kon daar in enkele minuten zo een buitenbad van gemaakt worden.

Breur: "Het getuigt van een groot gebrek aan inzicht dat ze dit concept niet vasthielden bij de bouw van het nieuwe zwembad. Veenendaal had hiermee goud in handen, dat is nu weg."

De SP begrijpt dat de financiƫle situatie rond het zwembad erg lastig is, maar ziet wel dat de bezoeker hiermee dubbel getroffen wordt. Breur: "Het kaartje wordt duurder, en er is nog steeds geen fatsoenlijk buitenbad."

De partij kondigt aan naar alternatieven te zoeken. Breur: "Uiteindelijk is het heel simpel wat we willen: een aantrekkelijk zwembad met een aantrekkelijke toegangsprijs. Maar ja; hoe kom je daar vanuit het punt waar we nu zitten?"

U bent hier