h

Planschade ontzegd aan buurman Silhouet

19 november 2008

Planschade ontzegd aan buurman Silhouet

De bewoner van het pand aan de Valleistraat, waarnaast het Silhouet is verrezen, heeft geen recht op planschadevergoeding. Daartoe heeft een raadsmeerderheid besloten. Een amendement (wijzigingsvoorstel) van VVD, SGP, Lokaal Veenendaal, GroenLinks en SP bracht daar geen verandering in.

De indieners van het amendement vinden dat de bewoner wel recht heeft op planschadevergoeding. Ze zien dit als een kwestie van fatsoen. De partijen vinden ook dat het niet uit te leggen is dat de planschadevergoeding juist aan de 'buurman' van het pand ontzegd wordt.

Volgens SP-fractievoorzitter Jan Breur geeft deze zaak precies aan dat de papieren werkelijkheid soms volledig los staat van de werkelijke werkelijkheid. "Degene die de meeste last ondervindt van het Silhouet heeft geen recht op planschadevergoeding; iemand aan de overkant van de straat wel."

U bent hier