h

BECKERMAN: "Breur mag ongenuanceerd zijn."

4 december 2008

BECKERMAN: "Breur mag ongenuanceerd zijn."

In de vergadering van de Raadscommissie Welzijn is de situatie omtrent de CSV (Christelijke Scholengemeenschap Veenendaal) behandeld. Jan Breur voerde hierbij namens de SP het woord. Commissievoorzitter Frits Beckerman moedigde hem hierbij aan om ongenuanceerd taalgebruik te bezigen.

Breur refereerde in zijn betoog aan de locatie aan het Boompjesgoed. Hij zei daarover dat de situatie aldaar 'echt niet meer kan', maar gaf er tegelijk bij aan dat hij besefte dat deze zegswijze ongenuanceerd was.

Beckerman reageerde hierop met de woorden: "In het verleden hebt u zich wel vaker ongenuanceerd uitgedrukt; laat u zich daar vooral niet door stoppen."

Breur, die erom bekend staat zich scherp uit te drukken, maar het oog voor nuance daarbij niet graag verliest, herkende zich niet in de uitspraak van Beckerman. "Dat zijn uw woorden, voorzitter;" zei hij, en vervolgde zijn betoog.

U bent hier